Ana içeriğe atla

sardunya

                                 SARDUNYA

sardunya çiçeğinin bakımı ile ilgili görsel sonucu



Sardunya çiçeği denince yaz mevsiminde her evin balkonunda olmaz ise olmaz diyebileceğimiz kendine has kokusu, güneşe ve susuzluğu dayanıklı olmasının yanı sıra bizlere bol bol çiçek veren gözümüzün ve ruhumuzun huzur kaynağı bitkilerin başında gelir. Sizlere bu yazımızda sardunya çiçeğine nasıl bakım yapacağınız konusunda bilgiler vereceğiz.

Sardunya Sulama

Sardunyalar yaptığımız bakım ve uygulamalarda ana gövdelerinde kaktüs gibi su depoladıkları için aşırı suyu kesinlikle sevmezler. Mevcut 70 cm lik bir balkon saksısına yazın diren güneş alan bir yerde duruyorlarsa haftada 2 defa 2 lt su vermeniz yeterli olacaktır. Kullanılan suyun aşırı kireçli olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Sardunyalara kış aylarında yağmur alan bir yerde ise su vermenize gerek yoktur. Yağmur almayan bir yerde ise 15 günde 1 defa 2 lt su vermeniz yeterli olacaktır.
Sulama yaparken özellikle yaz aylarında sardunyalarınızı ya sabah erken saatte yada akşam serinliğinde sulamanız önemle tavsiye olunur. Öğlen sıcağında vereceğiniz su bitkiye ihtiyaç dan öte zararlı olacağını unutmayınız.

Sardunya Yer Seçimi

Sardunyalar dış mekan bitkisidir. Nadir olarak iç mekanda olsa havasız alanlar da yaprakları çok çabuk bozulur. Sardunya bitkisi için en ideal yer güneş alan, aşırı rüzgarlı olmayan, yeteri kadar toprağa sahip alanlarda sardunyalar sorunsuz bir şekilde yetişecektir.
Özellikle kış aylarında havanın eksi dereceler düştüğü zamanlarda kesinlikle sardunyalarınızın üstünü bir naylon ile kapatmanız yada ev içerisine almanız gerekmektedir. Aksi takdir de sardunyalarınız donacak ve yazın size çiçek vermeyeceklerdir.

Sardunya Saksı Değişimi ve Toprak Seçimi

Sardun bitkisi diğer bitkiler gibi gerekli bütün mineral ve vitaminleri sadece topraktan aldığı için iyi bir toprak seçimi yapılmalıdır. Çamur gibi bahçe topraklarına dikildiğinde bitki kökleri toprağın susuz kaldığı dönemlerde sıkışacak can çekişmesine bitkinin gelişmemesine neden olur.
Bu nedenden dolayı iyi bir toprak seçimi ile orantılı bir saksıya dikilmesine hem çiçekleri bol açar hemde yaprakları daha sağlıklı ve yeşil olacaktır.
Saksı değişiminde yeni aldığınız bir sardunyayı mevcut saksısının 2 boy büyüğüne dikmeniz yeterli olacaktır. Saksı değişiminde sardunya’yı çıkardığınız saksının içerisindeki toprağı kesinlikle silkelemek , dağıtma yapmamanız çok önemlidir. Olduğu gibi büyüteceğiniz saksı içerisine almanız ve kenarlarını iyi bir toprak ile beslemeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

gala çiçeği

                         GALA   ÇİÇEĞİ Ülkemizde Gala çiçeği olarak bilinen çiçeğin adı Zantedeschia’dır. Familyası Araceae olan Gala çiçeğinin latince ismi Calla Lily’dir. Gelin çiçeği olarak ta bilinir. Pembe, sarı, mor, turuncu gibi çeşitli renkleri olsa da en çok tercih edileni beyaz Gala çiçeğidir. Evde saksıda salon çiçeği olarak yetiştiği gibi bahçede de yetiştirilebilmektedir. Çiçekçilikte buket çiçeklerde de kullanıldığında yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Bakımı çok zor olmayan Gala çiçeği dikkatli bakıldığında yıllarca çiçek açan ve çoğalabilen bir bitkidir. Büyüleye güzelliği ile bahçeleri, evlerin salonlarını, yemek masalarını, Gelin olan kızların ellerini süslemektedir. Gala çiçeği yetiştiriciliği yapanlar çok iyi bilirler ki bu çiçek dakik bir bakım istemektedir. Saatinde ve gününde sulanıp bakım yapılması gerekir. Beyaz Gala Çiçeği Gala Çiçeği Nasıl Sulanır Gala çiçeğinin sulama işlemi di...

vapur dumanı

                                           VAPUR  DUMANI Vapur dumanı çiçeğinin anayurdu, Güney Amerika ve Orta Amerika’dır. Mavi ve mor tonlarında iki renge sahip bir çiçektir. Çiçeğin genel görünümüne bakıldığında, birçok dala sahip top şeklinde başa sahiptir. Tohumlama şekli diğer bitkilerde olduğu gibi farklı seçeneklerde değildir. Sadece tohumla yetişebilen bir bitkidir. Vapur dumanı çiçeğini yetiştirmek için toprağının gevşek olmasına dikkat etmelisiniz. Gevşek toprakta yetişmeyi seven Vapur dumanı çiçeği, mart ayında saksıya yerleştirildikten sonra, bolca sulanmalıdır. Haziran ayında filizlenmeye başladığında, haftada 3 ile 4 kez sulanması gerekmektedir. Vapur dumanı çiçeğinin toprağının biraz kireçli olmasında sakınca bulunmamaktadır. Vapur dumanı çiçeği, bol ışık alan ve güneşli bölgeleri sevmektedir. Toprağının gevşek olmasına dikkat ederseniz, vapur dum...

kaz ayağı

                                                  KAZ AYAĞI azayağı Çiçeği, düz büyüyen, 3 metreye kadar uzanan çekirdeği olan, hızlı büyüyen, paspas oluşturan, sulu, çok yıllık bir bitkidir. Çiçek yeşil yaprakları, çimen-yeşil yapraklar arasında, karşılıklı olarak, çiftler halinde, en fazla 9 cm uzunluğunda ve 2 cm kalınlığa kadar kılıç şeklinde, kesitte üçgen şeklinde yukarı doğru kavisli olarak görülür. Kısa sapın sonunda histerafrodit, çapı 6 cm olan parlak pembe-menekşe ila koyu macenta soliter çiçekler, bir deniz yıldızı benzeri damgayı çevreleyen birçok kalenderle (400-600) papatya benzeri çiçekleri vardır. Tabanda kıvrılmış etli meyveler, sızdırmaz, çapı 3 cm’ e kadar, kanatlı sap üzerinde dönen bir üst gibi görünür. Özellikle peyzaj açısından bakıldığında yeşil bir halı gibi görünmesi üzerindeki çiçeklerin daha da çekici olmasını sağlar. Konteynerler ...