Ana içeriğe atla

gala çiçeği

                         GALA   ÇİÇEĞİ


Ülkemizde Gala çiçeği olarak bilinen çiçeğin adı Zantedeschia’dır. Familyası Araceae olan Gala çiçeğinin latince ismi Calla Lily’dir. Gelin çiçeği olarak ta bilinir. Pembe, sarı, mor, turuncu gibi çeşitli renkleri olsa da en çok tercih edileni beyaz Gala çiçeğidir. Evde saksıda salon çiçeği olarak yetiştiği gibi bahçede de yetiştirilebilmektedir. Çiçekçilikte buket çiçeklerde de kullanıldığında yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Bakımı çok zor olmayan Gala çiçeği dikkatli bakıldığında yıllarca çiçek açan ve çoğalabilen bir bitkidir. Büyüleye güzelliği ile bahçeleri, evlerin salonlarını, yemek masalarını, Gelin olan kızların ellerini süslemektedir. Gala çiçeği yetiştiriciliği yapanlar çok iyi bilirler ki bu çiçek dakik bir bakım istemektedir. Saatinde ve gününde sulanıp bakım yapılması gerekir.
Beyaz Gala Çiçeği

Gala Çiçeği Nasıl Sulanır

Gala çiçeğinin sulama işlemi diğer çiçeklerde olduğu gibi kuruduğunda sularım şeklinde olmamaktadır. Gala çiçeği haftanın belli günlerinde ve aynı ölçüde su ile sulanmalıdır. Gala çiçeği yaz aylarında Pazartesi ve Perşembe olmak üzere iki gün sulanır. Kış dönemi ise Pazartesi günleri haftada bir kez sulanır. Belli bir ölçü kabınız olmalı ve hep aynı ölçüde su vermelisiniz. Gününde ve ölçüsünde sulamayan Gala çiçeği küser. Gala çiçeği anlamı sorulduğunda narin ve kırılgan bir çiçektir diyebiliriz.

Gala Çiçeği Evde Nereye Konulmalı

Gala çiçeği çok yoğun güneş almayan fakat mutlaka gün ışığı alan bir yere yerleştirilmelidir. Rüzgar gala çiçeğine hiç iyi gelmez. Cereyan alan rüzgarlı bir yere koyarsanız kısa sürede ölebilir. Çünkü narin bir çiçek olduğundan yaprakları, çiçekleri hatta kökü bile rüzgardan etkilenir. Gala çiçeğini tam cam önüne koyarsanız çiçeklerini güneşe doğru dönerek eğrilmeye başlar. Işık alan bir köşeye koyduğunuzda bile yönünü ara sıra değiştirmelisiniz. Gala çiçeğinin yapraklarının duvara ya da başka bir objeye değmemesine dikkat etmelisiniz. Bir başka maddeye değdiğinde hemen sararır solar.

Gala Çiçeği Özellikleri

Gala çiçeğinin özelliklerini daha iyi anlaşılması için madde madde sıralayalım
  • Gala çiçeği narin ve kırılgan bir çiçektir ,
  • Gala çiçeği gününde ve aynı ölçüde dakik olarak sulanmalıdır,
  • Gala çiçeği direk güneş görmeyen, rüzgar almayan ve ışık alan bir yerde yetiştirilmelidir,
  • Gala çiçeği saksı değişimi Nisan Mayıs aylarında yapılır,
  • Gala çiçeği kökten çoğalan bir bitkidir. Kökleri çoğaldığında ayırarak çoğaltabilirsiniz.
  • Gala çiçeği saflığı ve temizliği simgeler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

vapur dumanı

                                           VAPUR  DUMANI Vapur dumanı çiçeğinin anayurdu, Güney Amerika ve Orta Amerika’dır. Mavi ve mor tonlarında iki renge sahip bir çiçektir. Çiçeğin genel görünümüne bakıldığında, birçok dala sahip top şeklinde başa sahiptir. Tohumlama şekli diğer bitkilerde olduğu gibi farklı seçeneklerde değildir. Sadece tohumla yetişebilen bir bitkidir. Vapur dumanı çiçeğini yetiştirmek için toprağının gevşek olmasına dikkat etmelisiniz. Gevşek toprakta yetişmeyi seven Vapur dumanı çiçeği, mart ayında saksıya yerleştirildikten sonra, bolca sulanmalıdır. Haziran ayında filizlenmeye başladığında, haftada 3 ile 4 kez sulanması gerekmektedir. Vapur dumanı çiçeğinin toprağının biraz kireçli olmasında sakınca bulunmamaktadır. Vapur dumanı çiçeği, bol ışık alan ve güneşli bölgeleri sevmektedir. Toprağının gevşek olmasına dikkat ederseniz, vapur dum...

kaz ayağı

                                                  KAZ AYAĞI azayağı Çiçeği, düz büyüyen, 3 metreye kadar uzanan çekirdeği olan, hızlı büyüyen, paspas oluşturan, sulu, çok yıllık bir bitkidir. Çiçek yeşil yaprakları, çimen-yeşil yapraklar arasında, karşılıklı olarak, çiftler halinde, en fazla 9 cm uzunluğunda ve 2 cm kalınlığa kadar kılıç şeklinde, kesitte üçgen şeklinde yukarı doğru kavisli olarak görülür. Kısa sapın sonunda histerafrodit, çapı 6 cm olan parlak pembe-menekşe ila koyu macenta soliter çiçekler, bir deniz yıldızı benzeri damgayı çevreleyen birçok kalenderle (400-600) papatya benzeri çiçekleri vardır. Tabanda kıvrılmış etli meyveler, sızdırmaz, çapı 3 cm’ e kadar, kanatlı sap üzerinde dönen bir üst gibi görünür. Özellikle peyzaj açısından bakıldığında yeşil bir halı gibi görünmesi üzerindeki çiçeklerin daha da çekici olmasını sağlar. Konteynerler ...